Pages

30 oktoober 2009

Üks võimalus sise skatehalliks

Möödunud nädalal tõststeti Kuressaares üles küsimus sise skatehalli vajadusest. Ajamaja keldri parklas koha leidnud noored näitasid üles initsiatiivi ja käisid murega lähenevatest külmadest ja tagasihoidlikest tingimustest linnapea juures. Uudis sellest jõudis ka Meie Maa esiküljele.

Ka sel kevadel oli sama teema meil haridusosakonnas üleval ja käisime isegi üht võimalikku kohta, sisekujundusfirma Teiper kõrval asuvat angaari, vaatamas. Seal oleks pidanud aga eelnevalt päris palju raha sisse panema, enne kui asjast asja oleks saanud. Ruumis oli palju sügavad kanaleid omaaegsete nõugkogude sõjamasinate remontimiseks, põrandates oli palju ebatasasusi, ei olnud seal wc-d jne. Pealegi oli väga värskelt saabunud raske majanduslik seis ja kogu selle tõttu jäigi asi katki.

Nüüd on teema jälle noorte poolt üles võetud. Kiitus selle eest ja jätkuks teil tahtmist ikka asja seni ajada, kuni hall olemas. Reedel võttis minuga ühendust Kuido Koppel Kinlux varast ja pakkus tänu loetud artiklile sise skatehalli tarvis välja ruumid Piimakombinaadi vanas klubis. Käisime koos linna noorsootöö spetsialisti Lindia Lalloga asja vaatamas ja tundub, et asjal on jumet.

Pakutud ruumideks on kogu vana klubi 2. korrus. Seal on klubi saal koos lavaga 185m2. Saali eesruum 65m2 ja veel mõned kõrvalruumid kokku ca 80m2. Lisaks ka 2 wc-d. Hr. Koppeliga oli ka jutuks, et põhimõtteliselt ei ole neil midagi selle vastu, kui vaheseinad maha lammutada ja saada seeläbi üks suur ruum - 330m2. Panen ka siia nähtust mõned pildid.







Seda, et ühe vana klubi ruumidesse skatehall ära mahub peaks toetama näide Lõuna-Eestist Sangastest. Seoses klubi taasavamisega on seal küll nüüd asjad juba paar aastat teisiti, aga nagu nende kodulehekülg näitab, oli hall ikka päris uhke.
Nüüd on küsimus tegelikult selles, mis mahus oleks noored ise valmis asjade arengule ise õla alla panema. Püüame selle nädala linnavalitsuse istungil linnapoolse seisukoha kujundada (kas ollakse valmis katma näiteks pool või 75% või 100% ruumide rendikuludest) ja kui noored ka ehk jõudumööda organiseeruvad, näiteks MTÜ-ks Kuressaare Skatehall, siis võiks mitme peale ja võimaliku kaasfinantserimise toel ehk kevadvaheajal isegi esimesed Kuressaare lahtised võistlused korraldada.

1 kommentaar:

  1. Tänasel linnavalitsuse nõupidamisel oli sise skatehalli teema päevakorras. Leiti, et teemade arenguks oleks kindlasti vajalik noortepoolne initsiatiiv MTÜ loomise näol. Lisaks jäi kõlama seisukoht, et linn ei toeta ruumide püsikulude katmist, küll ollakse aga valmis ühekordseks rahaliseks toetuseks, mis aitaks ruumi skatehalliks välja ehitada. Lisaks pakub linn omapoolset nõu võimalike kaasrahastajate leidmisel ja taotluse kokkukirjutamisel.

    VastaKustuta