Pages

01 märts 2011

Keskerakond on Savisaare Keskerakond ka 5. valimisringkonnas!

Ei olnud mul tegelikult plaanis kirjutada Keskerakonnast ja sellest, kas ta on valitav või mitte. Aga elu ise, kolumnist Kaspar Näfi esmaspäevase saarlaste ajalehe Meie Maa artikli kujul, sundis mind selleks.

Artikli pealkirjas esitatud küsimus: Kas Keskerakond ei ole enam valitav, leiab hr. Näfi loo lõpus ühese ja ootamatu vastuse. Pika ja vaid samast loo pikkusest põhjalikuna tunduva analüüsi lõpus tõdetakse, et parim valik saarlastele on Keskerakond ja Kalle Laanet. Seesama Keskerakond, kelle esimees vaid paar kuud tagasi üritas kavandatava superkampaania tarvis saada Venemaalt 25 miljonit ja kelle  Eesti Kaitsepolitsei vahele võttis. Seesama Keskerakond, kes nii erakonna esimehe kui ka kogu erakonna juhatuse tasemel seda kõike üritas eitada, tuues „vee sogamiseks“ mängu isegi kiriku. Ja seesama Keskerakond, kes sellele teguviisile hukka mõistu anda sooviva Laaneti karistuseks ringkonna esinumbri kohast ilma jättis.

Jah, ühest küljest hakkab Kalle Laanetist isegi kahju. Kogu situatsioon, aga eelkõige valimisteeelne ajastus ja erakonnakaaslaste tugev reaktsioon tema vastuhakule, muutsid olukorra selliseks, mis nõudis minu meelest kas erakonnast lahkumist või erakonda jäädes kandideerimist üksikkandidaadina. Kumbagi paraku ei juhtunud ja praegu kogub Laanet kampaaniat tehes toetust ikka siiski Keskerakonnale, mitte mingitele müstilistele valgetele Kerskerakonna sisepuhastusjõududele.

Lugu ise on täis parajaid "pomme",  mis kokku püüavad moodustada mingi loogilise jada, et jõuda Laanetit kiitva lõpptulemuseni. Ja need "pommid" võtavad lausa keeletuks - enne kui ühest jõuad toibuda on järgmine kohal. Mõned näited:

- Arvan, et mitte Savisaar pole oht Eestile. Ohtlik on pigem see, et teda peetakse Eesti riigile ohuks.

- Kui Edgar Savisaar käis tõesti Venemaa esindajast valimiskampaaniaks salaraha küsimas - ja mul ei ole põhjust kahtlustada, et KAPO-l on selles osas valed andmed....

- Sellega, et suuriigid tahavad oma tagahoovi kontrollida ja mõjutada, peab lihtsalt leppima, nii kurb kui see ka on.

- Keskerakond on vene raha jaoks õige erakond, kuna tema senine poliitika pole Eesti riigile vaenulik.
 
- Nüüd on kord ja valik valija käes. Kui ta ei volita enam Laanetit tagasi riigikogu saadikuks, siis tähendab see Savisaare käsule alistumist, ja Saaremaa Keskerakonna karistamist.

Selle kõige valguses saan vaid kinnitada üht - Keskerakond on Savisaare Keskerakond ka meie 5. ringkonnas ja seda hoolimata Kalle Laaneti julgest teost - mõista hukka Savisaare käitumine. Seni kuni on erakonna poolt hukka mõistmata Vene raha küsimine, on kõik neile antavad hääled, ka Laanetile antavad hääled,  selle teguviisi poolt. Jah, nende programmis on ka mitmeid häid punkte, aga osta "Onu Tomi onnike" koos "Kommunistliku partei manifestiga" - need ajad peaks Eestis möödas olema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar