Pages

27 oktoober 2009

Miks peaks kohalik poliitik blogi pidama?


Ajakirjanik Raul Vinni küsis täna minult, miks ma hakkasin blogi pidama. Hakkasin vastust kirjutama ja ühel hetkel tundsin, et see vastus võiks ka siin olla.


Kui asi väga lühidalt kokku võtta siis eks asja eesmärk on ikka selline nagu ma ka siin blogi sissejuhatuses kirjutan - et saaks parema linna.

Ajalehe artiklid, mida ma ka 9 aasta jooksul valitsuses olles olen omajagu kirjutanud, eeldavad minu meelest rangemat joont ja mõni väiksem või toorem mõte vast lehte panna ei sobigi. Küll aga tundub mulle, et blogisse küll. Mõtete avaldamine kuulub aga igal juhul linna juhtimises osaleva inimese kohustuste hulka ja on lausa kahju, et ma seda blogimise varianti varem enda jaoks ei ole avastanud.

Neid mõtteid ja ka teostusi, mille puhul on jäänud välja hõikamata, et olen olulises mahus asjadele kaasa aidanud, ikka küll ja küll. Ja nagu elu on näidanud, ei ole see tagasihoidlikkus mitte kasuks tulnud. Püüan ka seda viga siis selle blogiga parandada.

Lisaks oleksin väga rahul, kui suudaksin mõne linna arengut puudutava küsimuse osas käivitada arvestatava aktiivsusega laiema arutelu, sest see mis meil siin toimub läheb mulle tõesti korda.

Ja kasutades juhust kutsun siinkohal kõiki linnavolinikke oma blogi püsti panema ja seal omi mõtteid linna asjadest kirja panema - kõik saaks lugeda ja kaasa rääkida ja linn saaks väga palju parem. See oleks ikka täiesti uus tase, kui kogu volikogu nii mõtteid avaldaks ja neid siis ka vastastikku kommenteeriks. Ja kui keegi kardab, et blogi käimalükkamine on kuidagi tehniliselt keeruline, siis julgen kinnitada, et nii see ei ole, ning pealegi on volikogul ka oma koolitamisvõimalused. Siit jätan aga mõttearenduse katki, sest volikogu koolitamine on juba volikogu esimehe teema.

Jõudu ajakirjanik Vinnile ja kui Teie teematõstatus seal lehes päädib kasvõi mõne uue kohaliku poliitiku blogi tekkimisega, siis minu meelest on tänane päev asja ette läinud.

3 kommentaari:

  1. Tere!

    Iseenesest on väga hea kui huvitatud linnakodanik saab linna asjadest parema pildi. Ka üleskutse teisi linna juhte blogi pidama pole paha. Samas tekkis mul seoses sellega kohe ka küsimus.

    Nädalake tagasi käis lehest läbi uudis, et mingi huviliste grupp plaanib Kuressaare kodanikuportaali avada. Mida arvate teie sellest mõttest? Kas ei võiks see olla koht, kus kõik linnaisad võiksid omi mõtteid avaldada ja "populus" neid kommentaarida? Kõik ühes kohas koos? Ja muidugi ka vastupidi - ka kodanikul oleks võimalus teemat algatada ja isadel sõna sekka öelda.

    Muidu aja neid üksikuid blogisid nigu noaotsaga mööda netti taga...

    PS: Ei ole ise selle portaali-projektiga küll seotud ja ei oska ka öelda kas autorid seda niimoodi ette kujutavad, aga minu meelest peaks seal üks osa selline foorum olema küll.

    VastaKustuta
  2. Kodanikuportaali avamine on hea mõte ja linnaasjade seal arutamine ning kommenteerimine samuti. Viimane ongi ju õigupoolest selle kodanikuportaali avamise mõte.

    Blogide mööda netti taga ajamisest aga niipalju, et kui linnavolinikud või valitsuse liikmed või ka miks mitte volikogu komisjonide liikmed peaks neid pidama hakkama, siis pole ju midagi lihtsamat, kui nendest linna kodulehele väike loend üles panna ja kõik kohe olemas. Kui vaadata näiteks mõnde Eesti erakonna kodulehte, siis ka seal on erakonna liikmetest blogijad ühel lehel koos ära toodud ja huvipakkuva inimese ja tema mõtete leidmine ei ole sugugi keeruline.

    VastaKustuta
  3. Jah, mõtlesin siin ise ka vahepeal sellele, et eks saab kasvõi läbi RSS-voo ka seal kodanikuportaalis blogide pealkirju kuvada.

    Pigem pidasin esimest kommentaari kirjutades silmas just seda, et hea oleks kui tekiks kodaniku jaoks üks keskne koht, kuhu aktuaalsed küsimused ja probleemid kokku jookseks, mida saaks ka kommentaarida. Blogide puhul on diskussioon igas blogis eraldi. Tegelikult võiks selleks olla ka foorum linna (kuressaare.ee) lehel. Hetkel on seal olemas "kodanik arvab" sektsioon, aga noh... see pole nagu päris see mis ma silmas pean.

    Aga eks jah see on tegelikult hoopis teine teema, teie blogi see otseselt ei puuduta, niisama heietan siin :)

    VastaKustuta