Pages

27 jaanuar 2011

Emapension vol.2 ehk neli aastat hiljem

IRL-i üks kolmest nende valimiste põhisõnumist on emapension. See on pensionilisa emadele laste üleskasvatamise eest. Pikemat selgituste selle kohta, miks see ka minu meelest hea mõte on, pole siinkohal tooma vaja hakata, sest vastavasisuline lugu on siin blogis 2009. aasta sügisest olemas. Lugu ise on pealkirjaga "Vanemate pension olgu seotud laste sotsiaalmaksuga" ja läheb oma teemaarendusega IRL-i emapensionist veelgi edasi. Nii et kui on huvi, milline on minu seisukoht emapensioni osas, siis pisut rohkem kui aastatagune lugu annab selleks võimaluse.

Üsna huvitava fakti leidsin aga mõni aeg tagasi arvutis olevaid vanu dokumente lapates, kui sattusin lugema IRL Saaremaa piirkonna kirjalikke ettepanekuid meie erakonna 2007. aasta valimisprogrammi. Leidsin nende ettepanekute hulgast ka sisuliselt emapensioni idee. Ja nagu nende asjadega on, hakkasid lugedes sellega seonduvad mälupidid ka taastuma. Minu mäletamist mööda olid 2007. aasta jaanuaris toimunud IRL-i valimisprogrammi kinnitava volikogu eelsel nõupidamisel see ja ka mõned teised saarlaste ettepanekud ka arutusel. Sellel volikogul ja volikogu eelsel nõupidamispäeval osalesid Saare maakonnast veel minu mäletamist mööda Kaido Kaasik ja Taivo Parbus. Kaks saarlaste pakutud ideedest, maanteepikenduse rakendamine praamiüleveol ja alkoholipoliitika karmistamine, läksid järgmise päeva volikogul ka hääletamisele ja jõudsid poolthäältega ka 2007. aasta programmi. Emapensioni idee aga volikogueelsest vaidlusest kaugemale ei jõudnud ja kui ma õigesti mäletan, arvati see liiga utoopiline olevat.

Loodetavasti muutub see omaaegne utoopiline idee mõne kuu pärast reaalsuseks ja kinnitab ütlust, et kõik head asjad juhtuvad siis, kui nende õige aeg on käes... või natukene hiljem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar