Pages

30 september 2013

Ajame Kuressaare asja!


IRL läheb sel sügisel Kuressaares valimistele tugeva nimekirjaga, kus on nii kogemustega tegijaid, kui lennukaid noori.

Nädal aega tagasi avalikustasime oma 2009. aasta programmi täitmise aruande (www.kuressaare2013.ee). Kuigi mööduv valimisperiood ei ole olnud lihtne, on tugevalt liigutud võetud eesmärkide suunas ja väga paljud asjad on tehtud. Lugege seda kokkuvõtet – sealt saate kinnitust, et meie jaoks ei ole programm vaid valimisteeelne kampaaniainstrument vaid reaalne tegutsemisjuhis järgnevaks neljaks aastaks.

Ka meie uus programm on valmis. Täisversioonis leiate ka selle meie kodulehelt. Kõige olulisema teemana toome välja meie inimeste töökohad ja sissetuleku suurenemise. Võtame eesmärgiks tingimuste rajamise 200 uue töökoha loomiseks Kuressaarde. Näiteid selle kohta, et kohalik omavalitsus saab oma otsustega otseselt mõjutada töökohtade tulekut piirkonda, võib leida nii meie oma linnast, SPA-d linna poolt rajatud jahisadama piirkonnas, kui ka mujalt Eestist. Töökohad ja linnakodanike korralik sissetulek kodu lähedal peab olema järgneval neljal aastal linnavalitsuse kõige tähtsam töö eesmärk.

Investeeringutest on meie arvates järgneva nelja aasta tähtsaimad Ida-Niidu ja Pargi lasteaia hoonete ja hoovialade täielik uuendamine. Tõstatasime lasteaedade rekonstrueerimise vajaduse 2005. aasta valimiste eel. Tänaseks käivad pea pooled linna lapsed uutes lasteaedades ja nende protsessidega jätkatakse seni, kuni kõik lasteaiad on samal tasemel kui tänane pärl – Ristiku lasteaed.

Põhjalikult vaidlesime ja kaalusime Tallinna tänava ja keskväljaku uuendamise üle. Meie seisukohalt võib see projekt saada teoks vaid riigipoolse kaasrahastuse toel. Linna oma kindel maksuraha tuleb panna hoopis uute kõnniteede rajamisse. Kas Tallinna tänava ja keskväljaku kiviparketi alla panek annab meie inimeste elukvaliteedile ikka rohkem juurde kui võimalikud uued kõnni- ja rattateed näiteks Hariduse, Talve, Aia, Karja ja Kaevu tänaval? Ilmselt mitte.

Ja loomulikult peab kogu tegevus nii linnavolikogus kui –valitsuses toimuma ausalt ja läbipaistvalt. Oma tegevusega möödunud aastatel oleme näidanud, et suudame linna huvid seada oma erakondlikest huvidest ettepoole. Kavatseme seda jätkuvalt nõuda endalt ning eeldame seda ka oma tulevastelt koalitsioonipartneritelt.
Avaldatud 30.09.2013 Meie Maas

1 kommentaar:

  1. Kuna siin kommentaariumis liedub vormimahupiirang ja muud piirangud, siis lisan oma kommentaari viitena:

    http://longterm.softf1.com/2014/comments/2014_11_26_comment_1_to_Argo_Kirss_blog/

    Lugemise eest tänades,
    üks kunagine keemia-huviline :-)

    VastaKustuta