Pages

28 august 2013

Ka toimetulekukoolil on õppeaasta avaaktus

Paar päeva tagasi avaldati meie kohalikes ajalehtedes teated Kuressaare linnas asuvate koolide õppeaasta alguse aktuste aegade kohta. Kahjuks ei olnud selles koolide loetelus ühte üldhariduskooli, mis ka juba päris mitu aastat eraldi koolina linnas tegutseb. See kool on toimetulekukool, ametliku nimetusega Kallemäe kooli Kuressaare filiaal, kus toimub Eesti seadustele tuginev õppetöö, nii nagu teisteski meie linna koolides.
Ei tahaks uskuda, et toimetulekukool kuidagi teadlikult sellest kuulutusest välja jäi, kuid ometi on tegu juhtumiga, mida terves ühiskonnas peaks vältima.

Umbes aasta tagasi kirjutasin pea samal teemal, kuid siis sain seda teha positiivses võtmes - toona maakonnalehtedes välja toodud esimesse klassi astujate nimekirjades olid lõpuks, erinevalt varasematest aastatest, kenasti kirjas ka nende laste nimed, kes alustasid oma õppetööd lihtsustatud õppekava järgi. Uskuge, see ei ole väike asi nendele peredele, kus kasvab puudega laps. Ka tänavu on Kallemäe kooli esimesse klassi uusi lapsi minemas. Loodetavasti on nende nimed sel aastal nimekirjades jälle kenasti sees.

Käisin täna toimetulekukoolist läbi, et oma tütre, Anna Maria, aktuse aega uurida ja annan sellest nüüd ka teistele teada. Toimetulekukooli aktus toimub 2. septembril algusega kell 9.30 ja ikka Suure-Põllu tänava koolimajas. Toredat ja toimekat kooliaastat kõigile!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar